Trei licee din Olt, implicate de APIO în cel mai mare proiect educațional, cu finanțare Erasmus Plus

510
Foto: facebook

Liceenii olteni care studiază în meserii precum ospătar, bucătar, recepționer, camerist beneficiază de sprijinul Asociației pentru promovarea învățământului în industria ospitalității – APIO, care îi implică în numeroase activități prin care să învețe de la cei mai buni specialiști din domeniu, să capete experiență și să fie pregătiți pentru jobb-ul ales. Pentru noul an școlar, APIO a obținut aprobarea proiectului ” Învățăm tehnologia gastronomiei” în programul Erasmus Plus.

Aproape 100 de elevi și profesori, mare parte din județul Olt, vor învăța tehnologia gastronomiei prin schimb de experiență și cu colegi din afara granițelor, grație unui proiect cu fonanțare europeană, derulat de Asociația pentru promovarea învățământului în industria ospitalității – APIO, președinte prof. Carlo Dragomir.

,, După primul an(2019) în care am aplicat dar nu am reusit calificarea proiectului, am făcut analiza punctelor slabe și am îmbunătățit ceea ce ni s-a comunicat de către evaluatori și am reușit să ne calificăm cu proiectul ” Învățăm tehnologia gastronomiei” ! Proiectul se va derula (sperăm anul viitor) în Spania, la Malaga și Granada, câte 3 săptămâni și va implica 84 de copii și 12 cadre didactice ! Parte în proiect sunt trei licee din jud Olt ( PS Aurelian Slatina, Tehnologic nr.1 Balș și LT Matei Basarab Caracal) cu 70 de elevi si 10 profesori și un liceu din jud Arad( LT Sebiș), cu 14 elevi și 2 profesori. Cu o valoare de aproape 270.000 de euro Apio va coordona implementarea celui mai mare proiect educațional derulat în județul Olt și unul dintre cele mai mari din România. Elevii și profesorii vor dobândi cunostințe noi pe care le vor aplica în viața lor viitoare și respectiv la catedră! Multumesc colegilor din APIO și din liceele partenere, pentru implicare! APIO contribuie astfel la relansarea învățământului profesional și tehnic în România ! Solicităm și asteptăm sprijinul Inspectoratelor școlare în implementarea acestui proiect. Pentru viitorul copiilor în țara lor!,, a transmis președintele Dragomir.

Proiectul Apio School s-a derulat și în anul școlar trecut, liceenii olteni fiind implicați în numeroase activități în urma cărora să capete deprinderile necesare meseriilor în care se pregătesc. De la show-uri culinare, activități de promovare a gastronomiei tradiționale, practică comasată la restaurante și hoteluri la munte și pe litoral, mobilități sezoniere prin care liceenii au învățat de la cei mai buni, au putut face față provocării de a lucra în această industrie cu contract de muncă și au putut câștiga și bani.

Pe aceeași temă:

FOTO/ Oltul, cu mâncare și folclor la World Congress of Culinary Traditions, Sibiu