Fostul președinte Traian Băsescu intră în cursa pentru Primăria Capitalei

488

Negocierile pe partea dreaptă pentru alegerile din Capitală par a se fi terminat, iar rezultatul este o înțelegere între PNL și USR-PLUS, care au exclus de la masă PMP-ul lui Băsescu, susține stiripesurse.ro. Traian Băsescu va intra în bătălia pentru fotoliul de edil al Capitalei.

Decizia liberalilor de a exclude de la negocieri și, implicit, de la înțelegere PMP lui Traian Băsescu îl determină pe acesta să intre în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei.

Potrivit unor surse, la această situație s-a ajuns ca urmare a presiunii exercitate de Dan Barna față de PNL.

,,Surse apropiate negocierile de pe partea dreaptă arată că omul care a făcut jocurile este Dan Barna. Acesta n-a dorit PMP-ul la masă tocmai pentru a forța intrarea lui Traian Băsescu în cursă și a-i diminua șansele lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Dan Barna se teme de o debarcare de la șefia USR, iar dacă Nicușor Dan ar ajunge primar al Capitalei, atunci el va deveni noul pol de putere din zona USR-PLUS.

În ceea ce îl privește pe Ludovic Orban, după ce a cedat în fața celor de la USR-PLUS trei dintre sectoarele Capitalei, acesta a spus că îi ”sare partidul în cap, dacă mai cedează și către PMP”, susțin cei de la stiripesurse.ro