Județele în care va fi obligatorie purtarea măștii de protecție și afară, în aer liber!

637

Câteva județe au anunțat deja că vor impune purtarea măștii de protecție și în aer liber, în spații deschise aglomerate, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Grupul tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune, de la 1 august, obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele de peste 5 ani în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.De asemenea, administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii ş̦i până la 23.00 în zilele de sâmbătă̆ și duminică. Terasele vor fi închise la ora 23.00.

Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat miercuri o hotărâre potrivit căreia masca de protecţie este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc de pe teritoriul judeţului Braşov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”. De asemenea, măştile de protecţie trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, de orice natură, „unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior”, dar şi pe arterele pietonale intens frecventate, precum şi în alte zone aglomerate.

Purtarea măștii în aer liber va fi obligațorie, și în județul Vâlcea, în Călărași, Dâmbovița și Argeș.