Profesorii olteni, bine pregătiți. 70,42% rata de promovabilitate la Definitivat

398

50 din 77 de cadre didactice din județul Olt care au susținut proba scrisă a examenului de Definitivat în învățământ au obținut medii între 8 și 10.

Rata de promovabilitate a examenului de Definitivat la nivelul județului Olt, prin care cadrele didactice dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, este de 70,42%, înainte de contestații. Deși rezultatele ar fi trebuit afișate azi, ele au fost anunțate de ieri după-amiază.

Din cei 77 de profesori care au susținut pe 22 iulie proba scrisă, 50 au obținut medii între 8 și 10. Cea mai mare notă la proba scrisă a fost obținută de Anca Lorena Mandache, profesor de limba germană -9,70. Aceasta predă la CN Ion Minulescu și Școlile Poboran și protopopescu din Slatina. La polul opus, cea mai mică notă- 2.4 a fost obținută de un professor de educație fizică și sport . În ceea ce privește media (proba scrisă, inspecțiile la clasă, nota portofoliu), cea mai mare- 9.79 aparține aceeași profesoară, Lorena Mandache, urmată de Maria Daniela Dragnea, cu 9.72, profesor logoped CJRAE.

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.