Preșcolarii și elevii din clasele primare vor primi tichete valorice de la stat pentru plata serviciilor after school

1463

Tot mai mulți părinți care lucrează optează pentru after school, o modalitate de a-i ști pe copii în siguranță la școală după terminarea orelor de curs, nu singuri acasă, acolo unde pot lua masa de prânz, pot face temele și participa la activități educative sub îndrumarea cadrelor didactice. Pentru a le veni în ajutor, statul va acorda începând cu acest an școlar tichete valorice pentru decontarea serviciilor after school. Legea a fost adoptată și așteaptă promulgarea.

Ministerul Educaţiei va putea să emită tichete valorice pentru plata serviciilor after-school, în cazul preşcolarilor şi al elevilor de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat. Proiectul de lege ce modifică şi completează art.58 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011″ a fost adoptat ieri de Senat și depus pentru anunțarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii.

Astfel, tichetele se vor acorda începând cu anul școlar 2020- 2021, la cererea părinților, serviciul fiind decontat de școli. Valoarea nominală lunară a tichetelor se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0,8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul “Şcoala după şcoală”.

Finanţarea acordării tichetelor educaţionale se face din bugetul de stat, iar achiziţia se realizează de către inspectoratele şcolare.