CEDO lasă un fost senator de Olt fără daunele pe care ÎCCJ a obligat-o pe Macovei să i le plătească

291

Fostul senator de Olt Dan Șova a pierdut procesul cu Monica Macovei, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Azi, la Strasbourg, CEDO s-a pronunțat în favoarea părții obligate de Înalta Curte de Casație și Justiție a României la despăgubiri.

Monica Macovei a câștigat la CEDO, în urma procesului cu Dan Șova, senator de Olt în legislatura 2008-2012 din partea Partidului Social Democrat, ministru pentru Relația cu Parlamentul în primul guvern Ponta (6 august 2012-21 decembrie 2012), ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură în al doilea guvern Ponta (21 decembrie 2012-5 martie 2013), ministru al Transporturilor în al treilea guvern Ponta (5 martie 2014-24 iunie 2014), desemnat și Cetăţean de Onoare al oraşului Corabia, titlu pe care l-a pirdut în urma condamnării în dosarul CET Govora.

Șova a acționat-o în instanță pe Monica Macovei, în urma acuzațiilor acesteia privind contractele de consulanță juridică încheiate de casa de avocatură a acestuia cu complexurile Turceni și Rovinari. Fostul parkamentar oltean a câștuigat procesul la Înalta Curte de Casație și Justișție în 2013, Macovei fiind obligată să îi plătească 10.000 lei.

Monica Macovei a acționat la CEDO în dosarul pierdut în fața lui Dan Șova, în care l-a acutat pentru ”faptul că a depus acte false în instanţă”.