Consilierii liberali cer Primăriei Slatina înjumătățirea sau scutirea totală a impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice

218

Aleșii municipali PNL cer Primăriei Slatina acordarea unor facilități fiscale persoanelor juridice afectate în această perioadă de pandemie. Liberalii au depus în acest sens un proiect de hotărâre.

“Dat fiind că starea de urgență a generat o serie de neajunsuri populației încercăm pe cât posibil, prin măsuri sociale, să venim în sprijinul oamenilor. Astfel, consilierii liberali din legislativul local și-au îndreptat atenția spre impactul pe care întreruperea activității sau chiar sistarea acesteia ca urmare a declarării stării de urgență l-a avut asupra agenților economici din Slatina. Drept urmare, astăzi consilierii liberali au depus la Primăria Slatina spre analiză și dezbatere o propunere de proiect prin care se urmărește acordarea de facilități fiscale aferente perioadei stării de urgență pentru contribuabilii plătitori ai impozitului pe clădiri,, declară Liviu Voiculescu, președintele PNL olt și candidatul PNL la funcția de primar al Municipiului Slatina.

Liberalii cer: reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri datorat de către persoanele juridice care au întrerupt parțial activitatea pe perioada stării de urgență și reducerea cu 100% a impozitului pe clădiri datorat de către persoanele juridice care au sistat în totalitate activitatea în perioada menționată.
,,Propunerea se adresează și persoanelor fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale date în folosință în scop economic, dacă certifică faptul că în perioada stării de urgență au redus costul chiriei percepute sau nu au perceput chirie. În speranța că propunerea PNL va primi sprijinul tuturor colegilor din legislativul local, suntem convinși că această măsură va oferi un sprijin real pentru toți agenții economici din Slatina afectați de efectele pandemiei de coronavirus.”, mai declară Voiculescu.