Amendă de CINCI ori mai MARE pentru parcarea pe un loc rezervat persoanelor cu handicap

135

Începând din acest week-end, șoferii care parchează pe un loc destinat persoanelor cu handicap vor scoate din buzunar o amendă usturătoare. Amenda maximă este acum de cinci ori mai mare.

Începând de sâmbătă, 25 iulie, șoferii se vor gândi de două ori înainte de a parca mașina pe un loc special, destinat persoanelor cu handicap. Cei care parchează pe un astfel de loc, riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 lei, plus ridicarea mașinii.

”Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română.

Până acum, amenda era cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.
Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii contravenţionale se fac de către agenţii de circulaţie sau de către personalul de control cu atribuţii în acest sens