VIDEO/ Acțiune-fulger în Olt- un elicopter a survolat traficul și pădurile pentru combaterea braconajului și tăierii de lemne

3322

Polițiștii olteni au fost ajutați ieri, în cadrul unei acțiuni-fulger, de către un elicopter al MAI, care a survolat traficul din județ, dar și pădurile și cursurile de apă în vederea combaterii braconajului piscicol și tăierii ilegale de lemne.

Ieri, între orele 15.00-21.00, 56 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase, au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pe raza de competență a Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, Secției 8 Poliție Rurală Perieți, Secției 9 Poliție Rurală Scornicești și Secției 12 Poliție Rurală Potcoava.

,,Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a survolat județul Olt în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol și cinegetic, tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată acesta a fost folosit și pentru monitorizarea traficul rutier. Pe drumurile publice din județ au fost folosite mijloacele tehnice certificate/ omologate și verificate metrologic din dotare (aparatură de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aparate etilotest și drug-test) în vederea prevenirii și combaterii conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii au beneficiat de sprijinul a 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și 6 lucrători AJVPS, cu o barca pneumatica.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate 3 infracțiuni, dintre care una la regimul circulației rutiere și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.855 lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 163 au fost la regimul circulației rutiere, 1 pentru consum de alcool, 40 la viteză și 96 de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut 24 de permise de conducere, 1 pentru consum de alcool, 21 pentru depășirea limitei de viteză și 2 pentru alte abateri. De asemenea au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
Printre oltenii depistați încălcând legea s-au numărat și doi tineri, în vârstă de 18 și 20 de ani, din comuna Osica de Sus, au fost depistați de echipajul de jandarmi, într-un autoturism, în apropierea barajului Ipotești, având asupra lor 160 m de plase monofilament. În cauză a fost întocmit dosar penal.