Vâlcov, ACHITAT în al treilea dosar de corupție

309

Tribunalul Gorj a pronunțat azi sentința în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că acesta ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, fost ministru de Finanțe și fost consilier el premierului Dăncilă, și-a aflat azi sentința în cel de-al treilea dosar de corupție. Tribunalul Gorj a pronunțat achitarea tuturor celor patru inculpați, printre care și Vâlcov, precum și ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra unui apartament. Decizia poate fi atacată cu apel.

Astfel, deocamdată, Vâlcov rămâne cu o singură sentință și aceea nedefinitivă. El a fost condamnat zilele trecute de către Tribunalul Dolj la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru de luare de mită și trafic de influență, interzicerea pe o perioadă de trei ani de zile a dreptului de a alege și a fi ales și confiscarea suma de 4,2 milioane lei. Dosarul are legătură cu un contract al Primăriei Slatina cu obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, cu o valoare de circa 25.000.000 lei.

Vâlcov a mai fost condamnat într-un alt dosar, pentru corupție, de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare. Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Inalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.