O nouă performanță MONDIALĂ pentru slătineanca Diana Țolu: bronz la “Cyberspace Mathematical Competition 2020”

2859

Matematiciana de aur a Slatinei, Diana Țolu, elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti, bifează o nouă performanță mondială: medalie de bronz.

Diana Țolu, absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina și elevă a Liceului Internațional de Informatică din București, a reprezentat România, în perioada 13-14 iulie, la Concursul Internațional de Matematică “Cyberspace Mathematical Competition 2020”, la care au participat echipele naționale din 75 de țări, inclusiv titanii matematicii mondiale.

Concursul a fost de talia Olimpiadei Internaționale de Matematică și a fost organizat online. În urma medaliilor obținute, România s-a clasat pe locul cinci la nivel mondial, la acest loc contribuind și slătineanca noastră, care a obținut bronz.

Anul acesta, Diana a obținut ARGINT la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020, după ce anul trecut a obținut aceeași performanță, precum și două performanețe de excepție la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Federația Rusă, una dintre cele mai dificile olimpiade internaționale. Tânăra a obținut argint la proba de matematică la care a participat, iar cu lotul României locul 1 pe medalii.