Se înmulțesc cazurile de COVID-19 la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt

526

O altă instituție publică din județul Olt lovită de coronavirus este Centrul Județean de Cultură și Artă Olt. Dacă ieri a fost anunțat primul caz în rândul angajaților, azi au fost confirmate încă două, iar numărul contacților este destul de mare.

Un bărbat angajat al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt, sunetist în cadrul instituției, dar și colaborator al Palatului Copiilor Slatina, a fost confirmat cu COVID-19 ieri și este internat la Spitalul Slatina. Azi, potrivit unor surse, numărul angajaților pozitivi a ajuns la trei, fiind confirmate două femei: soția sunetistului (contabila) și soția primarului din Slătioara, Savu Ungureanu, confirmat sâmbătă cu coronavirus. Numărul angajaților care au venit în contact cu cele trei cazuri este destul de mare, în cadrul centrului lucrându-se intens în această perioadă, fiind desfășurate repetiții ale ansamblului profesionist al județului și derulate examenele de sfârșit de an ale școlii populare.

CJCA Olt, instituție din subordinea CJ Olt, reunește trei instituții culturale- Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului, Școala populară de arte și meserii și Centrul de creație. DSP Olt a demarat o anchetă epidemiologică.

Azi, județul a înregistrat un record de noi cazuri – 32, de la începutul pandemiei fiind confirmate 561 de cazuri.