O treime din locurile de învățământ profesional și dual, NEOCUPATE în Olt

181

Absolvenții din Olt de gimnaziu s-au îngrămădit pe locurile la liceu, în detrimentul claselor profesionale și de învățământ dual. Numărul locurilor rămase libere este de 488.

Pentru cele 40 de clase de învățământ profesional și dual la liceele din județul Olt în anul școlar 2020- 2021 s-au înscris 1112 elevi. IȘJ Olt a publicat lista locurilor rămase libere, acestea fiind în număr de 488.

Astfel, la învățământul dual, în anii trecuți cu concurență acerbă printre elevi, nu s-a completat nicio clasă. Mai sunt libere: 3 locuri la Mecanică- Liceul Tehnologic nr.1 Balș, 10 locuri mecanic utilaje și instalații în industrie- Metalurgic Slatina, 3 locuri electronist aparate- Metalurgic și 13 locuri electrician exploatare joasă tensiune- Metalurgic.

Cele mai multe locuri libere la învățământ profesional  sunt: 28 la mecanic utilaje și instalații în industrie – Liceul Tehnologic 1 Balș, 38 zidar- pietrar-tencuitor la Liceul Tehnologic Drăgănești Olt, 28 lucrător în agricultură ecologică – Liceul Tehnologic Iancu Jianu, 26 comerciant vânzător – Liceul Matei Basarab Caracal. Lista poate fi consultată pe site-ul IPJ Olt.

Astăzi s-a dat startul etapei a II-a, înscrierea candidaților putând fi făcută până pe 24 iulie.