Mărturia zguduitoare a prefectului de Olt: simt că plămânii îmi iau foc

2973

Starea de sănătate a prefectului de Olt, Florin Homorean, este în continuare gravă. El respiră singur, dar cu dificultate, tușește și are o stare generală proastă. Diagnosticul pus de specialiștii pneumologi de la Colentina este de pneumonie cauzată de COVID 19.

Autoritățile medicale au decis aseară transferarea prefectului de Olt, Florin Homorean, de la spitalul din Slatina, unde se afla internat de la confirmarea infectării sale cu COVID 19, la Spitalul Colentina din București. La sosirea în Capitală, reprezentantul Guvernului Orban în Olt a avut nevoie de suport de oxigen, fără a fi intubat. Homorean a povestit cu dificultate, cum a evoluat starea sa de sănătate.

,,Am fost diagnosticat cu coronavirus pe 12 iulie, după cum bine se știe. Timp de nouă zile am fost asimptomatic. Primele simptome au apărut vineri, iar de atunci starea mea de sănătate sa deteriorat constant. Am început să tușesc, să fac febră, dureri în gât și să respir cu dificultate. Simțeam că plămânii îmi luau foc. Analizele au indicat o reducere importantă a saturației. Ieri, în urma unui tomograf, medicii au observat că îmi sunt afectați plămânii și au decis să fiu transferat la București. Acum nu mai am nevoie de suport de oxigen, dar respir cu dificultate, tușesc încă foarte mult și am o stare generală extrem de proastă” a declarat prefectul de Olt.

Florin Homoreanu  susține că, potrivit specialiștilor care au realizat ancheta epidemiologică, infectarea sa a avut loc în urma ședinței din 4 iulie, când a pregătit împreună cu o parte din șefiid e deconcentrate controalele în piețe, marketuri și spații aglomerate.

Prefectul de Olt îi asigură pe cei care nu cred în COVID 19 că el există și că are forme și manifestări foarte puternice. În unele cazuri acestea sunt atât de rapide încât este greu să i se țină pept. El a făcut apel la cetățeni să se protejeze și astfel să-i protejeze și pe cei dragi din jurul lor.