Grădinița de vară, în august în Olt doar la un GPP din Slatina

198

Inspectoratul Școlar Județean Olt a stabilit care sunt unitățile de învățământ preșcolar de stat ce își vor deschide porțile în luna august pentru micuții pe care părinții nu au cu cine să-i lase acasă.

Chiar dacă sunt în vacanță, iar pericolul virusului chinezesc nu a trecut, preșcolarii ai căror părinți muncesc și nu au cu cine să-i lase acasă pot merge la grădiniță. IȘJ Olt a stabilit redeschiderea grădinițelor de vară. În această lună, au fost deschise, însă, doar unități în Slatina, primindu-i pe micuți Grădinița cu Program Prelungit nr.5 și Grădinița cu Program Prelungit Ion Creangă.

Pentru luna august însă, IȘJ Olt a stabilit ca doar o grădiniță să fie deschisă.

,,În baza Art. 11 din Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 28/11.06.2020, precum şi în baza Ordinului Comun al Ministrului Sănătăţii, Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale nr.1.076/4.518/3.936/2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii grădiniţelor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, unităţile pot fi redeschise în perioada vacanţei de vară a copiilor. Unitatea de învăţământ ce urmează să deruleze activităţi cu caracter educaţional în luna august este  GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 8 Slatina. Unitatea de învăţământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităţilor de învăţământ preşcolare şi în vederea desfăşurării activităţilor recreative în perioada vacanţei de vară în maximă siguranţă din toate punctele de vedere, conform prevederilor Ordinului comun nr. 1.076/4.518/3.936/2020 şi conform Notei M.E.C. nr. 2432/DGÎP din 16.06.2020,, a anunțat IȘJ Olt.

Slătinenii care au copii de vârstă preșcolară mai au la dispoziție și o grădiniță privată deschisă în această perioadă.