FOTO/Accident în lanț: un TIR a proiectat 7 autoturisme unu-n altul, la Jitaru

601

Șapte autoturisme au fost avariate azi, la Jitaru, în zona unde se execută lucrări de asfaltare, iar traficul este dirijat prin semafoare. De vină a fost șoferul unui TIR.

Se circulă cu dificultate în aceste zile pe DN65 Slatina- Pitești în zona localităților Colonești, Jitaru și Optași, unde se desfășoară lucrări la partea carosabilă, circulația fiind dirijată alternativ, în funcție de zonă, prin piloți sau semaforizare. Azi, la Jitaru s-a produs și un accident de circulație, în jurul orei 17.30. Un TIR a avariat nu mai puțin de 7 autoturisme, după ce le-a împins unul în altul.
,,Polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări se pare că un bărbat de 60 de ani, din comuna Oporelu, în timp ce conducea un tir pe DN 65, km 72 +300m, localitatea Jitaru, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță în mers intrând în coliziune față-spate cu autoturismul din fața sa, proiectându-l în cel din față, avariind în total 7 autoturisme.  Evenimentul s-a produs într-o zonă de lucrări la partea carosabilă, traficul fiind dirijat cu ajutorul semafoarelor. In urma impactului, au rezultat doar pagube materiale.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii se află în continuare la fața locului pentru luarea măsurilor legale.