Vâlcov, CONDAMNAT la 6 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE cu executare

501

Fostul primar al Slatinei, fost ministru de Finanțe și fost consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov și-a aflat azi sentința într-unul din cele trei dosare de corupțiue. Magistrații l-au condamnat la ani de pușcărie. Decizia poate fi atacată cu apel.

Darius Vâlcov a fost condamnat azi la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare de către judecătorii de la Tribunalul Dolj, unde a fost judecat pentru de luare de mită și trafic de influență. Fostul edil al Slatinei va avea interzis pe o perioadă de trei ani de zile dreptul de a alege și a fi ales și i se va confisca suma de 4,2 milioane lei.

Dosarul se află pe rolul Tribunalul Dolj de aproape doi ani de zile, fiind strămutat de la Tribunalul Olt și are legătură cu un contract al Primăriei Slatina cu obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, cu o valoare de circa 25.000.000 lei.

Vâlcov a fost trimis în judecată în 2015. DNA a arătat în rechizitoriu că în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei.

Vâlcov a fost condamnat într-un alt dosar, pentru corupție, de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare. Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, dupa ce Completul de 5 judecători de la Inalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Peste trei zile, pe 24 iulie, Vâlcov ăși va afla sentința și în cel de-al treilea dosar de corupție, judecat la Tribunalul Gorj, în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.