IJJ Olt recrutează viitori jandarmi. 43 de locuri, scoase la concursul de admitere la Academie

530

Oltenii care își doresc să îmbrace uniforma de jandarm și să susțină în acest an admitere, sunt așteptați să se înscrie la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, din municipiul Slatina, până pe 27 iulie.

Pentru concursul de admitere organizat în acest an la Academia de Poliție ,,AI Cuza” București, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate 43 de locuri:  15 locuri la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”;  25 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” (din care 1 loc pentru romi, 1 loc pentru maghiari şi 1 loc pentru alte minorităţi), astfel: 20 locuri alocate Jandarmeriei Române, 5 locuri alocate SIE; 3 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie pentru învăţământul cu frecvenţă redusă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” (destinate subofiţerilor şi maiştrilor militari din M.A.I.).

Se pot înscrie oltenii cu vârsta minimă de 18 ani și maximă de 27 de ani, care au absolvit liceul, fără antecedente penale, fără tatuaje, să fi avut la purtare în anii de școală cel puțin 9,00 și să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

,,Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la nivelul Centrului Zonal de Selecție Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică, activitatea de recrutare încetează. Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor O.M.A.I. nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă din perioada 08 – 24.09.2020.  Cererile-tip de înscriere la admitere privind recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București se depun de candidaţi la unităţile de recrutare până la data de 27.07.2020  inclusiv. Data limită de depunerea dosarelor este 04. 08. 2020 inclusiv.  Candidaţii M.A.I  susţin probele eliminatorii (evaluarea performanțelor fizice) la Centrul Zonal de Selecție Drăgășani  – Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, în perioada 24 – 29 august  2020. Activitățile se desfășoară cu respectarea regulilor în vigoare stabilite la nivel național în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID -19: distanțare socială, portul măștii, dezinfectarea pupitrelor,trasee de deplasare,  etc.,, transmite IJJ Olt.

ÎNSCRIEREA se realizează la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, din Municipiul Slatina, Strada Cazărmii, nr. 40, în perioada 17 – 27.07.2020, inclusiv sâmbătă și duminică,  în intervalul orar 0900 – 1500. Relaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0249/437.901 sau 0249/437.904 – interioare 24.535. PROGRAM: De luni până duminică,  între orele 13.00 – 15.00 pentru depunerea dosarelor de recrutare.