Nou val de coronavirus în Olt. Platforma industrială, cu cele mai multe cazuri- nou focar la Alro

1398

Numărul cazurilor de coronavirus la nivelul județului Olt a ajuns azi la 448. În noul val de îmbolnăviri, cele mai multe cazuri sunt pe platforma industrială a Slatinei, la Alro- unde a izbucnit un nou focar, la Pirelli și TMK.

Numărul de cazuri de coronavirus la nivelul județului Olt crește pe zi ce trece. Azi, au fost raportate 448 de cazuri de la debutul pandemiei, Grupul de Comunicare Strategică raportând 11 cazuri noi în ultimele 24 de ore, DSP Olt 22 de cazuri, diferența fiind dată de ora de introducere a datelor în platforma CORONA FORMS.

Din cele 22 de cazuri noi raportate de Direcția de Sănătate Publică Olt, 12 sunt teste făcute la clinici private de către olteni cu simptomatologie specifică sau care au dorit să plece în străinătate. Cinci sunt cazuri în rândul angajaților de pe platforma industrială a Slatinei- 3 la Alro și câte unul la TMK Artrom și Pirelli, 3 cazuri sunt la Spitalul Județean de Urgență Slatina- 2 medici și un pacient, 1 caz la ISU Olt și 1 caz la Tribunalul Olt- o judecătoare, soția polițistului de la SICE transferat la București.

Potrivit DSP Olt, ,,Astăzi 17.07.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:

  • Numar paturi Covid-19/nr. paturi ocupate:378/113
  • In ultimele 24 de ore au fost depistate 22 cazuri pozitive,( care vor fi introduse in platforma CORONA FORMS pana la ora 17:30).
  •  Număr persoane externate de la începutul pandemiei: 255 din care:
  • Persoane vindicate: 196;
  • persoane externate la cerere: 59 (in baza OMS, in baza Deciziei Curtii) si 82 persoane pozitive care au refuzat internarea si sunt izolate la domiciliu + 1 persoane pozitive in asteptare. 
  •  Număr persoane internate confirmate Covid-19: 113(dintre care 5 la ATI si 0 ventilati mecanic).
  •  Număr total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 17.
  •  Număr total persoane testate Covid-19 de la începutul pandemiei: 5198,,.