Medicul șef al Cardiologiei Caracal, depistat INCOMPATIBIL de ANI

999

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 6 persoane. Printre acestea, și un medic din Caracal.

Potrivit ANI, dr. Tudorița Marinaș, în calitate de Șef Secție Cardiologie Medicină Internă din cadrul Spitalului Municipal Caracal, ar fi condus timp de mai mulți ani secția având totodată și calitatea de administrator la o firmă privată, intrând astfel în incompatibilitate cu funcția deținută în cadrul unității medicale. Medicul s-a pensionat de la începutul pandemiei.

,,În perioada 22 noiembrie 2016 – 15 aprilie 2020 a deținut și exercitat simultan funcția de șef Secție Cardiologie Medicină Internă și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din același act normativ.,, a arătat ANI.

Medicul oltean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Tudorița Marinaș a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Potrivit legii, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”, iar Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.