FOTO/ Polițiștii olteni au oprit zeci de autobuze și microbuze, sancționând pasageri și șoferi pentru nepurtarea măștii și lipsa dezinfectantului

496

În această dimineață, polițiștii olterni au desfășurat o  nouă acțiune în trafic, fiind vizate mijloacele de trasport în comun și respectarea de către pasageri și șoferi a măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub autoritatea Prefectului, au efectuat verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane. Au fost verificate 38 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 120 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
,,În urma acestor acțiuni au fost depistate 6 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.600 de lei. Asfel, un bărbat, de 55 de ani, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua transport de călători pe ruta Slatina-Teslui, nu a păstrat libere scaunele din spatele şoferului, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 500 de lei. Un al doilea bărbat, de 51 de ani, tot conducător auto, tot pe ruta Slatina-Teslui, a fost identificat fără avea montat dozator cu soluţie dezinfectantă lângă uşa de acces. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 600 de lei. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Și cei care au fost depistați încălcând legislația rutieră au fost sancționați. este vorba de 23 de șoferi, valoarea amenzilor ridicându-se la 3.300 lei și fiind  retras un certificat de înmatriculare.