Asociațiile de proprietari și cetățenii, obligați să monteze clapete de sens pentru a nu se mai inunda subsolurile și curțile

375

Montarea de clapete de sens este soluția pe care Compania de Apă Olt o recomandă cetățenilor pentru a se evita inundarea subsolurilor și curților. Mai mult, recomandarea este, de fapt, o obligație prevăzută în contractul de furnizare încheiat cu CAO.

,,În caz de inundații, Compania de Apă Olt nu are obligația să scoată apa din subsoluri și gospodării. Pentru a preveni inundațiile, singura solutie este montarea clapetelor de sens!,, atenționează Compania de Apă Olt.

Astfel, pentru ca apa din rețeaua publică să nu mai intre, în caz de precipitații abundente, în subsolurile blocurilor de locuințe, în curțile și subsolurile caselor, asociațiile de proprietari sau cetățenii au obligația, să monteze CLAPETE DE SENS. Această obligație este prevăzută în Contractul de furnizare pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare (art 9.15).

Clapetele de sens se folosesc în instalaţiile de apă permiţând fluidului să curgă numai în sensul dorit; rolul lor în instalaţii este de a proteja echipamentele la presiunea formată în aval de clapetă.