Un sat din Scornicești, centrul de comandă al țeparilor care luau marfă din străinătate pe numele unei firme clonate

1186

Printre cele 14 percheziții pe care în această dimineață le desfășoară polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals, se numără și trei într-un sat al orașului Scornicești. 6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, două fiind emise pe numele unor olteni.

În această dimineață, mascații au decins la trei locații din satul Chițeasca aparținând de orașul Scornicești, pe urmele a doi olteni implicați într-o rețea de țepari care comanda marfă de pe internet, în numele unei firme de caterring din Aeroportul Otopeni.

,,Din cercetări a reieșit că, în perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată. În scopul asigurării credibilității informațiilor, în vederea stabilirii relației comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens.,, arată Poliția Română.

În satul oltean activau firmele care comandau bunuri din Italia, Săania și alte țări europene, iar plata se făcea cu criptomonede, marfa fiind vândută printr-un circuit de firme fantomă.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.200.000 de lei.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

La activități participă polițiști din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale