Percheziții în Olt, la o rețea care a clonat identitatea unei firme și ridica marfă din străinătate în numele acesteia

446
foto: arhivă

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 14 percheziţii în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals. 6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

,,Din cercetări a reieșit că, în perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată. În scopul asigurării credibilității informațiilor, în vederea stabilirii relației comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens.,, arată Poliția Română.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.200.000 de lei.

Firma clonată de escrocii care au dat țeapa de proporții era uan de  caterring din aeroportul Otopeni. Escrocii făceau achizițiile de bunuri și comenzile din Spania, Italia si alte țări europene, iar plata se făcea cu criptomonede, marfa fiind vândută printr-un circuit de firme fantomă.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

La activități participă polițiști din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.