VOICULESCU, președinte PNL Olt: Guvernul a aprobat acordarea de tichete de masă pentru pensionari

693

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, candidatul partidului la funcţia de Primar al Municipiului Slatina, a postat pe pagina sa de socializare informația potrivit căreia pensionarii vor primi tichete și vouchere de masă în valoare totală de 100 milioane euro.

“Guvernul Orban are grijă de Pensionari!

În ședința de joi, am alocat 100 de milioane de euro pentru tichete și vouchere de masă destinate pensionarilor.” , a postat liderul liberalilor olteni.


Practic, aproximativ 260.000 de pensionari vor beneficia de tichetele de masă electronice. Această măsură, pe care Guvernul României a aprobat-o, sprijină în mod direct și rețeaua Horeca.

Bugetul estimat pentru aplicarea acestei măsuri se ridică la 100 milioane de euro.

„Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească sunt cele legate de vârstă: persoanele vârstnice de peste 75 de ani urmează să beneficieze de această schemă de sprijin, cu condiția să aibă o pensie socială de 704 lei, așa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare”, a spus Boloș, ministrul Fondurilor Europene. Acesta nu a făcut referire la valoarea nominală a tichetelor și nici la suma care-i va reveni fiecărui pensionar care se va încadra în criteriile de acordare a acestui ajutor.