Viitorii liceeni olteni, așteptați să se înscrie pe locurile unde au fost repartizați

94

Azi au început înscrierile la liceu pentru candidații care au fost repartizați în prima etapă. În Olt, 2122 de elevi admiși la liceele din  județ sunt așteptați cu dosarele de înscriere.

De azi și până pe 20 iulie, elevii din Olt care au fost repartizați în prima etapă la liceu  depun/transmit dosarelor de înscriere ce cuprind actele de studii în original, dacă sunt depuse fizic, sau actele în copie, dacă sunt trimise prin poștă sau online. Cei care nu depun dosarele, sunt considerați retrași, locurile fiind declarate neocupate și utilizate de către unitățile de învățământ pentru rezilvarea cazurilor speciale.

https://realitateaoltului.ro/2020/07/01/performanta-numerosi-absolventi-de-scoli-satesti-din-olt-admisi-la-licee-militare/

În județul Olt, 2122 de elevi au fost admiși la licee. Elevii cu media 10 de admitere au optat, majoritatea, pentru specializarea matematică-informatică. Cea mai mică medie de admitere din județ este 2.09, elevul fiind admis la specializarea științe ale naturii, la Liceul Tehnologic Iancu Jianu.

Dacă în Olt vor urma liceul și 22 de elevi din alte județe, spre alte județe au plecat 28 de elevi olteni, din care 12 absolvenți de școli gimnaziale din mediul rural, care au fost admiși la licee militare.

Pentru că nu au știut să completeze fișele, foarte mulți elevi cu medii bune (21 peste 7.00) nu au prins un loc la liceu. Nerepartizați au rămas 146 de absolvenți de gimnaziu. Ei vor putea opta în etapa a II-a pentru cele 62 de locuri rămase neocupate la liceele din județ.

Cea de-a doua etapă de admitere la liceu începe pe 24 iulie.