Eroii zilei: Polițiștii Secției Perieți, deși răniți, l-au urmărit și imobilizat pe șoferul băut, fără permis și care furase mașina

7389

A fost o urmărire ca-n filme pe raza comunei Schitu în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru prinderea unui șofer care a dat cu mașina furată peste oamenii legii. Cei doi polițiști olteni nu s-au lăsat și l-au prins pe ,,zmeu,,. Felicitați de către conducerea Poliției Române, oamenii legii au fost propuși de sindicat pentru a primi salarii de excelență.

Agenții de poliție Florian-Marius Stanciu și Ionuț Văleanu, ambii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți a IPJ Olt, de serviciu pe raza comunei Schitu în noaptea de sâmbătă spre duminică, au avut o misiune dificilă, care le-a pus la încercare abilitățile de oameni ai legii. Pe la miezul nopții, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, având informații că șoferul se află sub influența alcoolului și că nu posedă permis de conducere. Întrucât șoferul nu a oprit, cei doi polițiști au decis să-și facă datoria și nu să se limiteze doar la a semnala evenimentul prin stație. Au pornit în urmărirea ,,zmeului,, care, după cca 5 km, a pierdut controlul autovehicului și a intrat în coliziune cu stâlpul unei stații de autobuz.

Misiunea nu s-a încheiat aici, imobilizarea dovedindu-se dificlă, întrucât tânărul de la volan a dat cu mașina peste agentul Stanciu și a demarat în trombă lovind mașina poliției care-i stătea în drum. Agentul de poliție a încercat să facă și uz de armamentul din dotare,  însă a fost lovit în plin și aruncat în șanț. Deși rănit, Marius Stanciu s-a urcat în autospecială și împreună cu colegul său a repornit în urmărirea autoturismului. După alță câțiva kilometri, polițiștii au oprit mașina, dar conducătorul auto a fugit pe câmp. Numai că agenții l-au prins și l-au imobilizat.

După îndeplinirea cu succes a misiunii, agentul Marius Stanciu a ajuns la Spitalul Slatina, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

Pentru fapta lor, cei doi polițiști au fost propuși de către sindicatul din care fac parte la salarii de excelență, fiind astfel dați exemplu colegilor.

,,Agenții de poliție Stanciu și Văleanu sunt polițiștii zilei. Li s-a transmis că vor primi mulțumiri din partea conducerii Poliției Române. Întrucât urmează acordarea majorării salariale pentru merite deosebite, am propus ca cei doi să se regăsească pe lista beneficiarilor salariilor de excelență. Îi felicit pentru modul de acțiune și îi urez însănătoșire grabnică colegului accidentat!,, a transmis Romică Dumitru, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România Decus- filiala Olt.

Pe aceeași temă: 

Tânăr din Schitu a intrat cu mașina-n polițiști și o stație de autobuz. Nu avea permis și furase mașina