Arderea miriștei la Coteana putea da foc pădurii

101

Inconștiența unui cetățean putea duce la un dezastru de proporții la Coteana. Pompierii au intervenit prompt, salvând pădurea.

Un incendiu de vegetație, pus cel mai probabil de un ceățean care a dorit astfel să curețe miștea, a făcut ca autoritățile din Coteana să se alarmeze. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a stinge focul ce a curpins miriștea în Valea Viilor, amenințând a se propaga și la pădurea din apropiere. Din fericire, incendiul a fost stins rapid.

Dacă va fi găsit vinovatul, acesta riscă o amendă usturătoare. Potrivit legislației, se interzice arderea miriștilor, a stufului, a tufărișurilor sau vegetației ierboase de către persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităților competente pentru protecția mediului și fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență. În caz de neconformare, comisarii de mediu vor aplica sancțiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 și 50.000 lei, pentru persoane juridice.