13 angajați ai Prefecturii Olt, contacți ai prefectului. Li s-a limitat accesul în instituție

702

Printre cei 17 olteni infectați în ultimele 24 de ore se numără și prefectul de Olt Florin Homorean. În instituție au fost luate măsuri în această dimineață, fiind identificați 13 angajați care au intrat în contact cu reprezentantul Guvernului Orban în teritoriu.

Printre ultimele persoane din județul Olt confirmate pozitiv sunt prefectul județului Olt, Florin-Constantin Homorean, 5 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt și 4 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, ,,Persoana infectată a fost admisă la locul de muncă după efectuarea triajului la intrarea în unitate întrucât temperatura corporală măsurată nu a înregistrat niciodată valoarea de 37,3 0C. Întâlnirile de la Instituția Prefectului – Județul Olt s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Întâlnirile cu mai mulți participanți (ședințe ale CJSU) fiind organizate în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt,,.

Pentru limitarea răspândirii viruslui, au fost identificați toți contacții la locul de muncă ai persoanei infectate și s-a impus măsura de izolare la domiciliu. Într-o primă etapă au fost identificate 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact.

O altă măsură luată a fost limitarea temporară a accesului în instituție până la primirea rezultatelor testării Covid-19 pentru persoanele suspecte și anularea întâlnirilor planificate a fi organizate la sediul Instituției Prefectului – Județul Olt în perioada 13 și 14 iulie 2020.

Totodată, s-a făcut dezinfecția spațiilor în care își desfășoară activitatea persoana infectată, precum și a spațiilor comune (holuri, scări, etc.). Dezinfecția s-a efectuat în cursul acestei dimineți, înainte de începerea programului de lucru (ora 6:00), cu o firmă autorizată pentru operațiuni DDD, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Olt.

,,La nivelul Instituției Prefectului – Județul Olt sunt stabilite și respectate reguli clare privind accesul în instituție, printre care controlul temperaturii corporale cu termometru non-contact și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În acest sens, instituția a achiziționat 3 termometre non-contact (câte unul pentru fiecare sediu) și a cumpărat cu regularitate măști de protecție,, mai transmite Instituția Prefectului județului Olt.