Peste 650 de olteni, legitimați și verificați să respecte măsurile anti-COVID. Zeci de persoane, AMENDATE

259

Oamenii legii continuă acțiunile ample organizate în sistem integrat pe raza județului Olt, pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului. Sute de olteni aflați în locuri cu agomerări de persoane, la terase sau în mijloace de transport în comun au fost legitimate. Mulți au primit și sancțiuni.

Ieri, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai Comisariatului Pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii, au continuat să acționeze, cu efective mărite, pe raza județului Olt, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Au fost efectuate verificări în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement. Totodată, au fost efectuate verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane.
Verificările oamenilor legii au vizat 186 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, precum și peste 650 de persoane care au fost legimitate și verificate dacă poartă mască de protecție.
,,În urma acestor acțiuni au fost depistate 29 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei. În urma constatării unor nereguli de natură economică, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, alte 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 6.000 de lei. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.