75 de olteni infectați cu coronavirus au REFUZAT internarea în spital

951

Numărul oltenilor infectați cu coronavirus dar care refuză internarea, profitând de decizia Curții Constituționale care le dă acest drept, a crescut. În timp ce unii au cerut externarea la cerere din spital, alții au refuzat de la bun încpeut internarea.

Situație alarmantă la nivelul județului Olt, unde numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător în ultimele zile. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 26 de cazuri noi, iar în ultimele patru zile 64 de îmbolnăviri, ceea ce a făcut ca total cazurilor d ela începutul pandemiei să ajungă la 365, dintre care 15 decese.

Îngrijorător este și faptul că zeci de olteni refuză să fie internați.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, astăzi 11.07.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate Covid-19 de la începutul pandemiei: 365;
  • Număr persoane externate de la începutul pandemiei: 225, din care:

– persoane vindecate: 176;

– persoane externate la cerere: 49;

  • Număr persoane pozitive care au refuzat internarea și sunt izolate la domiciliu: 26;
  • Număr persoane internate confirmate Covid-19: 99;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 15;

,,Persoanele care s-au externat la cerere şi cele care au refuzat internarea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă  nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte,, transmite Prefectura Olt.