Sărbătoarea comunei Valea Mare nu se mai organizează anul acesta

169

Relaxarea măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului chinezesc a dat speranța oltenilor că vor fi reluate și activitățile de divertisment, printre care organizarea zilelor unor localități, motiv de bucurie mai ales pentru comunitățile rurale. Însă majoritatea administrațiilor locale au decis să nu riște sănătatea cetățenilor. Printre ele se numără și cea a comunei Valea Mare.

Dacă localitatea Voineasa și-a serbat ziua cu fast, ca-n vremurile fără pandemie, nu același lucru l-au decis și alți edili olteni pentru localitățile pe care le conduc. După modelul Slatinei, care a anulat manifestarea organizată de Zilele Municipiului, o altă localitate din județ anunță că renunță la petrecere și voie bună în acest an. Este vorba despre comuna Valea Mare. Vestea anulării aniversării, manifestarea fiind programată să dureze două zile, a fost dată de către primarul George Daniel Iancu.

,,Stimați cetățeni, Anul 2020 este unul greu pentru noi toți și trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri de COVID-19 atât în județul Olt, cât și la nivel național, vă anunț, cu regret, că am hotarat să nu mai organizăm pe 8 și 9 august Zilele Comunei Valea Mare. Sănătatea și siguranța dumneavoastră, a familiilor și prietenilor dumneavoastră sunt o prioritate pentru mine și voi lua toate măsurile necesare pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor. Păstrăm distanța, respectăm regulile de igienă și ne rugăm să fim sănătoși, ca să putem sărbători anul viitor zilele comunei noastre!,, a anunțat primarul Iancu.

Manifestarea ,,Zilele comunei Valea Mare,, a fost organizată pentru prima dată în 2017, fiind instituită de către actualul edil.