Admiterea la singura școală sanitară de stat din Olt, cu test online

313

Singura școală de stat sanitară din județul Olt și totodată și singura fără taxe, Școala Sanitară Postliceală din Slatina a anunțat procedura de susținere a examenului de admitere  pentru anul școlar 2020- 2021.

Oltenii care vor să devină asistenți generaliști, de farmacie, de kinetoterapie și recuperare urmând cursurile Școlii Postliceale Sanitare de Stat Slatina se pot înscrie la cursuri în două etape. Prima etapă – iunie-iulie – s-a încheiat, urmând ca cei înscriși să susțină examenul de admitere. Etapa a II-a, pentru locurile rămase neocupate, se va derula în august-septembrie. Pentru noul an școlar, unitatea de învățământ a curpins în oferta educațională două noi calificări foarte căutate-  cosmetician și tehnician maseur, cu durata cursurilor de doi ani de zile. Acestea se adaugă celor două clase pentru asistent medical generalist, o clasă pentru asistent medical balneofizio- kinetoterapie și recuperare, o clasă de asistent medical de farmacie, cu 28 de locuri, cu durata de trei ani de zile.

Admiterea de anul acesta se susține în condiții speciale, printr-un test online. Testul va fi postat pe site-ul școlii, iar link-ul de acces va fi primit de către candidați pe 3 august, cu zece minute înainte de ora 9.00 și va fi activ până la ora 11.00. Link-ul poate fi accesat de pe telefon, tabletă, laptop și desktop. Admiterea se va face în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.
În fiecare an, de pe băncile Școlii Sanitare Slatina ies în jur de 100 de absolvenți.