Sute de oameni ai legii au dat iama-n olteni, la piață, terase, microbuze. Sancțiunile au curs

666

O nouă zi de controale privind respectarea măsurilor de către olteni privind prevenirea și răspândirea coronaviruslui, alte sancțiuni aplicate celor care s-au relaxat prea mult înainte de a trece pericolul.

Acțiunile în sistem integrat au continuat ieri, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID. Peste 200 de poliţişti olteni, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali au continuat să desfășoare activități de verificare în zonele aglomerate, piețe, terase, zone de agrement, precum și mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
,,Astfel, ieri, 8 iulie 2020, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate aproximativ 80 de societăți comerciale și 43 de mijloace de transport. În urma celor 3 acțiuni punctuale desfășurate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 11.000 de lei și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, în valoare de 1.000 de lei.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii îi atenționează pe olteni că acțiunile de acest gen vor continua în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.