Produsele lactate, dar care nu conțin lapte, comercializate separat și etichetate corespunzător. Inițiatorii legii- parlamentarii Paul și Alexandru Stănescu

370

Legea laptelui se va modifica, fiind astfel pus capăt dublului standard și înșelării consumatorilor. Un grup de senatori și deputați a inițiat un proiect de lege pentru modificarea Legii Laptelui. Printre inițiatori se numără și parlamentari de Olt.

Senatorul de Olt Paul Stănescu și deputatul de Olt Alexandru Stănescu (președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților) susțin o nouă lege a laptelui prin care să nu mai fie premise falsificarea etichetelor despre produsul comercializat, laptele și produsele lactate care nu conțin produse vegetale urmând a fi vândute separat în raioanele piețelor și magazinelor.

Toți producătorii vor trebui să se înregistreze înainte de a comercializa produsele într-un registru național al laptelui, declarațiile false urmând a fi sancționate cu amenzi de 50.000 lei.

,,Produsele obținute din lapte sunt prezentate sub denumirea de brânzeturi comercializate sub denumiri improprii, denumiri comerciale care crează ideea că sunt produse lactate, deși acestea sunt grăsini vegetale,, au arătat inițiatorii.

Proiectul legislative a fost adoptat de Senat pe 12 mai și este înregistrat pentru dezbatere la Camera Deputaților, for decizional.