Polițiștii au împânzit litoralul. Și din Olt au fost detașați oameni ai legii pentru protecția turiștilor

232

Cum turiștii au luat deja cu asalt stațiunile de pe litoralul românesc, oamenii legii din localitățile de la malul mării au nevoie de sprijin. Polițiștii olteni dau și în acest an o mână de ajutor colegilor de pe litoral. Ei vor acționa în vederea asigurării siguranței cetățenilor și a bunurilor lor.

Peste 1500 de polițiști și pompieri din întreaga țară vor suplimenta, în acest sezon estival, efectivele Ministerului de Interne pentru asigurarea ordinii publice în stațiuni și salvarea turiștilor care vor avea nevoie de ajutor. Au ajuns deja pe litoral primii 200 de polițiști detașați de la nivelul inspectoratelor județene. Printre ei, în zona stațiunilor de la Marea Neagră se vor afla și 7 purtători de epoleți din Olt. Este vorba de poliţişti de ordine publică şi investigaţii criminale, care vor acționa alături de colegii de la IPJ Constanța pe parcursul a două luni.

Prima serie de trei polițiști de ordine publică se află în zona turistică încă de pe data de 30 iunie. Ei își vor încheia misiunea pe 3 august, când vor fi înlocuiți de alți colegi de la Olt- trei polițiști de ordine publică și unul de mla investigații criminale. Cea de-a doua serie va acționa pe litoral în perioada 4 august- 7 septembrie.

Anul acesta, sarcina polițiștilor este una mai grea, având în vedere pandemia de coronavirus, numărul controalelor fiind mai mare, iar acțiunile extinse și asupra agenților economici.

„Am detaşat poliţişti din ţară, care vor fi prezenţi în staţiuni, le vor explica oamenilor că nu e bine să încalce regulile de protecţie sanitară, agenţilor economici, operatorilor economici care organizează plaje, terase, că este păcat să stricăm ceea ce am construit, am muncit cu toţii, timp de patru, cinci luni. (…) Vor fi controlate mai multe unităţi, şi de mai multe ori, veţi vedea că (…) operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controale nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială, şi protecţia alimentară, astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare”, a spus ministrul Afacerilor Interne.