Vom avea ALEGERI LOCALE pe 27 septembrie

317

Românii vor fi chemați la urne pe 27 septembrie pentru a-și vota primarii, președinții de consilii județene , aleșii locali și aleșii județeni pentru următorii patru ani de zile. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede organizarea alegerilor locale în toamnă.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat azi proiectul de lege care prevede organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie, propunerea urmând a merge la  promulgarea de către preşedintele României.Pentru activitatea desfăşurată în cadrul organismelor electorale şi pentru suportul tehnic al acestora se acordă indemnizaţii de 150 de lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare (varianta Senatului era vorba de suma de 100 de lei) și 250 de lei pe zi de activitate pentru preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi preşedintele biroului electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti, pentru locţiitorii acestora, precum şi pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi membrii biroului electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti. Şi  personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral Central va primi 200 de lei pe zi.

Partidelor care nu au grupuri parlamentare vor avea reprezentanţi în secţiile de votare. „În a treia etapă, birourile electorale ale secţiilor de votare se completrează cu reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice şi electorale care au ca membri cel puţin 6 senatori sau 10 deputaţi”, arată amendamentul admis.