Două accidente feroviare, în doar câteva ore, în România

685
foto: arhivă

Nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea cu cale ferată de către doi șoferi a dus la provocarea a două accidente feroviare. Din fericire, nu au existat victime.

În această dimineață, două accidente au avut loc pe calea ferată, unul în județul Covasna, altul în Hunedoara, în urma cărora mai multe trenuri vor înregistra întârzieri.

Primul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Orăștie și Aurel Vlaicu, județul Hunedoara, unde trenul internațional 347-2, care circulă pe relația Budapesta – București Nord, a lovit o mașină.

Trei trenuri de călători vor ajunge cu întârziere la destinație: trenul internațional 347-2 (77 minute întârziere), R 2038 (65 minute întârziere) și 74-1 (20 minute întârziere).

Cel de-al doilea accident s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată, la ieșire din stația CF Malnaș Băi, județul Covasna, unde trenul internațional 407-2, care circulă pe relația Oradea – Brașov, a lovit o mașină.

Trenul va fi repus în circulație după înlocuirea locomotivei, avariată în urma impactului.

În ambele cazuri, cauza a fost nerespectarea de către șofer a semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.