Atenție, olteni! COVID-ul este plimbat nestingherit pe stradă! 28 de olteni confirmați cu virusul au plecat din Spitalul Slatina

4133

Este nebunie după decizia CCR în ceea ce privește obligația persoanelor depistate cu coronavirus de a rămâne internate în unități medicale sau de a fi respectate carantina și izolarea. Doar cine este responsabil și îi pasă de soarta apropiaților mai respectă indicația autorităților. Deja 28 de pacienți au părăsit, la cerere, Spitalul Slatina, iar circa 2550 de otleni ce ar putea fi purtători ai virusului nu mai sunt obligați să stea în izolare și carantină.

Pe bază de consimțământ semnat, 28 de olteni au părăsit Spitalul Județean de Urgență Slatina, în urma deciziei CCR care le dă dreptul de a nu mai sta, dacă nu vor, în spital. Majoritatea sunt asimptomatici, însă toți au fost confirmați pozitiv cu SARS-COV-2 și de azi se pot plimba, nestingheriți, pe stradă.

Totodată, pericolul ne paște de peste tot, dacă nu respectăm măsurile de protecție, având în vedere că și măsurile privind carantinarea și izolarea la domiciliu au fost suspendate temporar. La ultima raportare, de pe 3 iulie, suspecți că ar putea să fi contactat virusul chinezesc erat 11 olteni plasați în carantină și 2548 persoane aflate în izolare la dimiciliu.

Potrivit ultimei raportări, ieri, se aflau în spital 117 olteni, iar numărul celor confirmați co coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 294 în județul Olt.