Medic și asistentă medicală de la Secția Oncologie a SJU Slatina, cu coronavirus

858

Spitalul Județean de Urgență Slatina a raportat două cazuri de coronavirus în urma ultimelor testări periodice ale personalului medical, derulate în cadrul programului demarat preventiv de unitatea medicală. Potrivit unor surse, este vorba de un medic și o asistentă de la Secția de Oncologie.

Un medic și o asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost declarați pozitivi la testul COVID 19. Aceștia îșli desfășoară activitate în cadrul Secției de Oncologie și au fost testați în cadrul programului derulat de unitatea medicală prin care verifică periodic starea de sănătate a personalului medical. Cele două cadre medicale se află într-o stare de sănătate bună, fără a prezenta simptomatologie specifică acestei boli.

Astăzi, autoritățile sanitare din jdueț au raportat alte 14 cazuri noi de coronavirus . pe lângă cele două cadre medicale de la spitalul slătinean este vorba și de trei angajaţi ai Spitalului Caracal, un angajat al Prysmian, doi angajaţi ai TMK Artrom Slatina şi alte şase persoane care au prezentat simptomatologie specifică Sars-Cov2, contacți direcți ai unor cazuri confirmate anterior.

De la începutul pandemiei, în Olt, au fost diagnosticate cu coronavirus 280 de cazuri, 11 dintre aceste au decedat