Trei târguri și 12 piețe agroalimentare, autorizate în Olt. DSVSA anunță controale drastice

428
foto: arhivă

Pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile actelor normative privind răspândirea coronaviruslui, în perioada imediat următoare, DSVSA Olt anunță controale în târgurile săptămânale și piețele agroalimentare de pe raza județului.

,,Pentru organizarea târgurilor/expozițiilor de produse alimentare este necesara obținerea  avizului temporar de funcționare, organizatorul având obligația de a solicita în scris avizul, cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de începerea desfășurării evenimentului,, atenționează DSVSA Olt, care menționează că la nivelul județului Olt sunt autorizate sanitar veterinar trei târguri săptămânale în localitățile Slătioara, Colonești și Grojdibodu . De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a autorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agroalimentare în localitățile Caracal, Slatina, Drăgănești Olt, Balș, Corabia, Mihaești, Slătioara, Grojdibodu, Cârlogani, Iancu Jianu, Stoenești .

Pentru perioada următoare, toate tțrgurile și piețele vor fi controlate de echipe mixte, formate din reperezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt si Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt .

Inspectorii sanitari-veterinari reamintesc că se mențin restricțiile în ceea ce rpivelte organizarea aglomerărilor de animale vii în scopul comercializării- interdicție de funcționare a târgurilor de animale vii.