Deputatul Marius Iancu acuză: liberalii îi amăgesc pe români cu programe plagiate, fără bază economică

97

Programul de relansare economică prezentat de PNL este dur atacat de către deputatul PSD de Olt Marius Iancu. Parlamentarul oltean  arată pe pagina sa de socializare că liberalii au copiat un program electoral al social-democraților cu tot cu propunerile pe care le-au criticat până acum.

“Marele” program de relansare economică prezentat de PNL nu este altceva decât un material electoral…și acesta copiat de la PSD. Un program de relansare economică ar fi trebuit prezentat încă de acum 4 luni, și ar trebui să conțină măsuri concrete pentru mediul de afaceri și cetățeni, transpuse imediat în hotărâri de guvern sau legi. Dar materialul electoral prezentat este conceput superficial, de niște amatori, nu indică sursele de finanțare pentru proiecte și nu dă termene de finalizare. Nu au prezentat evoluția principalilor indicatori macroeconomic, nu spun cum va evalua PIB-ul, deficitul, datoria publică sau veniturile bugetare, în urmatorii 5-7 ani. Nimic despre creșterea salariilor, pensiilor sau dublarea alocații. Așa zisul “Program PNL” nu are o baza economic Nci măcar nu au putut să copieze bine Programul de Guvernare al PSD care se pare, că le-a plăcut mult de tot până și liberalilor. Altfel nu ar vrea să înființeze fondul de investiții de stat, FSDI-ul propus de PSD pe care le-au criticat și l-au contestat la toate forurile naționale și internaționale sau să înființeze Banca Națională de Dezvoltare, ideea pe care au criticat-o atunci când PSD a propus-o.ʺ, arată Marius Iancu.

Parlamentarul oltean spune că România se află într-o situație dificilă din punct de vedere medical, economic și social și că este nevoie de alte măsuri de repornire a economiei.