Testele celor 27 de pompieri din Olt, contacți cu colegul infectat cu coronavirus, NEGATIVE

672

Au sosit rezultatele testelor angajaților ISU Olt care au intrat în contact cu colegul lor confirmat cu coronavirus pe 28 iunie. Din fericire, nicio persoană nu este infectată cu virusul chinezesc.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Matei Basarab al județului Olt, plasați în izolare la domiciliu după ce un coleg a fost confirmat cu coronavirus, pot reveni la serviciu. Rezultatul testelor lor este negativ.
27 de angajați ISU Olt au fost testați, după ce pe 28 iunie s-a înregistrat primul caz de coronavirus în rândul salvatorilor olteni: un pompier din Scorniceşti care a intrat în contact cu un caz deja confirmat.

„Capacitatea de intervenție nu a fost afectată, încă de la începutul pandemiei fiind luate măsuri de dislocare a unor echipaje în puncte de lucru temporare, în toate cele șapte subunități de intervenție din județ”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Militarul era asimptomatic și a fost internat în spital. Ela  contactat virusul de la soție, depistată pozitiv înaintea sa. Ulterior, au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-COV-2 și fiul pompierului, dar și cumnata.