Spitalul Caracal a început să preia pacienți cu coronavirus de la alte județe

1267

Unitate medicală suport- COVID-19, Spitalul Municipal Caracal a început să primească pacienți infectați cu virusul chinezesc și din alte județe.

Confruntate cu o criză a locurilor destinate pacienților cu coronavirus, spitalele din vecinătatea Oltului apelează la Spitalul Caracal pentru transferarea pacienților, unitatea medicală olteană având o capacitate de circa 300 de locuri. După Ordinul 961 al ministrului Sănătății și refacerea circuitelor, spitalul a rămas cu circa 70 de paturi destinate pacienților cu COVID-19.

Primii pacienți transferați sunt în număr de trei, veniți aseară din județul Argeș. Transferul s-a făcut cu un elicopter al MAI, care a aterizat pe Stadionul “Parc” din municipiu. Starea unuia dintre cei trei pacienți este gravă, fiind intubat.

În prezent, la Spitalul Caracal sunt internați 33 de pacienți infectați cu COVID-19, care suferă și de alte afecțiuni. Dintre aceștia, 5 sunt la ATI. Alți 39 de pacienți sunt suspecți de coronavirus și așteaptă rezultatele testelor, unitatea mai având 218 paturi destinate pacienților non-covid.