PERFORMANȚĂ: Numeroși absolvenți de școli sătești din Olt, admiși la licee militare

1097

Traian, Gura Padinii, Mărunței, Perieți, Ianca, Osica de Jos, Bacea, Osica de Sus, Valea Mare, Radomirești și Izbiceni sunt școlile gimnaziale din mediul rural ai căror elevi, 12 la număr (2 fiind din Valea Mare) au reușit performanța de a fi admiși la licee militare din țară. Cea mai mare performanță aparține elevului din Traianu cu 10 la Evaluarea Națională, locul 11 pe țară, cu media de admitere 9.97 (10 Evaluarea națională, 10 matematică, 9.88 media de admitere a claselor V-VIII).

Au fost publicate rezultatele repartizării la liceele militare a absolvenților de gimanziu. Din olt, au fost admiși nu mai puțin de 28 de elevi, în condițiile în care linia la nivelul admiterii la nivel național a fost trasă la media de admietre 9.00.

Cea mai mare medie de admitere a unui candidat din Olt a fost obținută de elevul cu media 10 la Evaluarea Națională, absolvent al Școlii Gimnaziale Traian, care a fost admis la Colegiul Național Militar ʺTudor Vladimirescuʺ Craiova printre primii pe țară.

În total, 28 de elevi din Olt au fost admiși la liceele militare ʺTudor Vladimirescuʺ Craiova, ʺMihai Viteazulʺ Alba Iulia, ʺAI Cuzaʺ Constanța. Dintre aceștia, 12 sunt absolvenți de școli din mediul rural.

Elevi admiși sunt de la: Școala Gimnazială Traian, LPS Slatina, Școala Gimnazială nr.2 Caracal, Șc G Poboran Slatina, ȘG N. Titulescu Caracal, Școala C. Brâncoveanu Slatina, SG Gura Padinii, SG Mărunței, SG Gh.Magheru Caracal, LT P.Pandrea Balș, SG Perieți, SG Ada Umbra Ianca, SG E.Ionescu Slatina, SG Osica de Jos, SG nr.3 Slatina, SG Bacea, LT Ion Gh Roșca Osica de Sus, SG Valea Mare, SG Radomirești, SG Vlaicu Vodă Slatina și SG Izbiceni.