DNA începe audierile la Direcția Agricolă Olt. Frauda din dosarele ,,Tomata” ar depăși 1 MILION de EURO

1340

Procurorii DNA încep audierile în Dosarul ”Tomata” de la Direcția Agricolă Județeană Olt, în care sute de fermieri sunt suspectați că ar fi primit subvenția fără ca dosarele să fi fost întocmite legal.

Inginerul Stancu Drigă va fi primul audiat de către procurorii DNA, el fiind cel de la care au pornit acuzațiile de ilegalitate în întocmirea dosarelor în cadrul programului Tomata. La finalul lunii februarie, inginerul de la DAJ Olt a sesizat faptul că nu-și recunoaște semnătura pe mai multe înscrisuri, el fiind desemnat să verifice dosarele fermierilor din zona Tia Mare.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că ar fi vorba de suspiciuni în ceea ce privește 417 dosare. Aceasta ar însemna un prejudiciu de peste un milion de euro, având în vedere că subvenția acordată pentru un beneficiar a fost de 3000 de euro. Dosarele cu probleme sunt pe raza localităților Pleșoiu, Rusănești, Tia Mare, Grădinari și Strejești.

În luna martie, la DAJ Olt a făcut verificări și Corpul de Control al ministrului Agriculturii, care a sesizat Direcția Națională Anticorupție. Mai mult, și Curtea de Conturi Olt a descoperit nereguli tot legate de acest program- 47 de fermieri olteni au primit de două ori ajutorul de minimis.

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris în Programul Tomata 5.250 de fermieri.