A curs cu CONTESTAȚII la BAC în Olt: 1212 note au fost contestate de candidați

138

În sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Olt au promovat examenul de Bacalaureat 1692 de candidați, dintr-un total de 2904 candidați prezenți, rata de promovabilitate fiind mai mică decât cea de anul trecut. Nemulțumiți de note, fie că au luat BAC-ul sau nu, sute de candidați au depus contestații.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a finalizat situația statistică privind contestațiile depuse în sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, la nivel de județ. ,,1.212 contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor 1212 contestații, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 413, la proba obligatorie a profilului 486, la proba obligatorie a profilului și a specializării 313, iar la proba de Limba și literatura maternă – 0 contestații,, transmite IȘJ Olt.

Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc în perioada 01-04 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice duminică, 05 iulie.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale este de 58,26% Din sesiunea curentă, rata de promovare este 67,93, iar din sesiunile anterioare, 20,10%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut SCAZUT cu 7,78% (anul trecut a fost 66,04).

Dacă 7  candidați au obținut media 10 ( trei de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, doi de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina și câte unul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal și Liceul „Ștefan Diaconescu” Potcoava), iar note de zece au fost nu mai puțin de 320, cele mai slabe rezultate le-au obținut elevii de la filiera tehnologică, unde avem 4 licee cu promovabilitate ZERO.

Rata de promovare pe filiera tehnologică a fostde doar 25,9%, iar pe cea teoretică de 82,1% , în timp ce la filiera vocaţională avem 69,3% .