Grădinița de vacanță: În Slatina, GPP5 și GPP Ion Creangă primesc copii, în iulie

232

Inspectoratul Școlar Județean Olt a stabilit care sunt unitățile de învățământ preșcolar de stat ce își vor deschide porțile în luna iulie pentru micuții pe care părinții nu au cu cine să-i lase acasă.

Chiar dacă sunt în vacanță, iar pericolul virusului chinezesc nu a trecut, preșcolarii ai căror părinți muncesc și nu au cu cine să-i lase acasă pot merge la grădiniță. IȘJ Olt a anunțat redeschiderea grădinițelor în luna iulie. Vor fi deschise, însă, grădinițe doar în Slatina.

,,În baza Art. 11 din Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 28/11.06.2020, precum şi în baza Ordinului Comun al Ministrului Sănătăţii, Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale nr.1.076/4.518/3.936/2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii grădiniţelor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, unităţile pot fi redeschise în perioada vacanţei de vară a copiilor. Unităţile de învăţământ ce urmează să deruleze activităţi cu caracter educaţional în luna iulie sunt GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 5 Slatina şi GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT ,,ION CREANGĂ,, Slatina. Unităţile de învăţământ vor asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităţilor de învăţământ preşcolare şi în vederea desfăşurării activităţilor recreative în perioada vacanţei de vară în maximă siguranţă din toate punctele de vedere, conform prevederilor Ordinului comun nr. 1.076/4.518/3.936/2020 şi conform Notei M.E.C. nr. 2432/DGÎP din 16.06.2020,, a anunțat IȘJ Olt.