VIDEO/ Copil de 10 ani, salvat de la înec de pompierii olteni. Băiatul nu mai putea ajunge la mal

363

Misiune contracronometru, încheiată cu succes de pompierii Detașamentului Slatina, care au reușit să salveze un minor aflat în pericol de înec, pe râul Olt.

Pompierii olteni au fost alarmați azi, în jurul orei 16.00, că un copil se află în pericol de înec, în apropierea Podului Olt de la intrarea în Slatina, spre baraj. ,,În cel mai scurt timp au fost direcționate spre zona indicată două autospeciale de primă intervenție, o barcă cu motor, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanță SAJ, dar și echipaje de la poliție și jandarmerie. Copilul, în vârstă de 10 ani, a fost găsit la aproximativ 100 de metri de mal. Acesta se afla la suprafața apei, dar nu mai putea ajunge în siguranță pe uscat. Cu ajutorul bărcii cu motor, pompierii l-au salvat pe copil, acesta fiind preluat de echipajele medicale,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Minorul nu prezenta urme vizibile de traumă, avea temperatura corpului normală și prezenta dureri la umărul drept. Acesta a fost transportat la UPU Slatina, pentru investigații amănunțite.