Virusul COVID 19 a ajuns și la Potcoava. Patru persoane diagnosticate pozitiv

626

COVID 19, virusul chinezesc care a declanșat ultima pandemie, a fost confirmat ș la patru persoane din orașul Potcoava. Este vorba de o femeie care lucrează la o fabrică de confecții din Scornicești și partenerul ei de viață, dar și doi soți care lucrează tot la o fabrică de confecții dar din Argeș. Părinții bărbatului au fost și ei testați și se așteaptă rezultatul.

Primarul orașului Potcoava și-a informat cu puțin timp în urmă localnicii că au fost confirmate primele patru cazuri de COVID 19 în urbe, dar și măsurile dispuse pentru a preveni răspândirea acestuia. El le cere cetățenilor să respecte distanța socială și să poarte măști de protecție și îi îndeamnă să dea dovadă de maximă responsabilitate în perioada următoare pentru a nu transforma orașul într-un focar.
Iată mai jos mesajul primarului Emanuel Enăchioaia:
,,DRAGI CETĂȚENI ai orașului Potcoava,    
În calitate de președinte al Comitetului Local de Urgență, vă informez că azi au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în localitatea noastră. Sunt de asemenea internate la spital alte două persoane, suspecte de îmbolnăvire cu Covid-19, pentru care se așteaptă rezultatul testelor.  Pentru a evita răspândirea acestui virus, s-a decis închiderea târgului pentru o perioadă de cel puțin 2 săptămâni. Rog toți cetățenii să trateze cu maximă responsabilitate situația cu care ne confruntăm, să respecte strict normele de igienă și de distanțare, să poarte măști în spațiile închise, să evite contactul cu persoane necunoscute și, în general, să evite contactul cu persoane din afara familiei. Mă adresez tuturor celor care dețin spații comerciale, să urmărească cu atenție respectarea normelor de igienă și de distanțare fizică, să își organizeze activitatea astfel încât să reducă la maxim posibilitatea de răspândire a virusului. Vă aduc la cunoștință că, în perioada următoare, agenți de poliție și jandarmi vor verifica respectarea normelor sanitare în vigoare. Dacă vom respecta normele impuse de autorități, ne protejăm pe noi și pe cei apropiați nouă. 
Dumnezeu să ne ajute să depășim cu bine această situație!” a scris edilul din Potcoava, Emanuel Enăchioaia pe pagina sa de socializare.